Històric d'informacions diverses i agenda

Un any més, i malgrat les circumstàncies del moment actual, és manté la cita de l'Àgora Poètica de Cadaqués. Enguany es concentrarà en un sol dia, el dissabte 25 de juliol, i se celebrarà al local de la Societat l'Amistat de Cadaqués (plaça del Dr. Trèmols núm. 1) a partir de les 19:30 hores.

Serà la trobada prèvia a la commemoració dels deu anys de les Àgores Poètiques de Cadaqués, una efemèride que ha quedat posposada per l'any vinent. Enguany, doncs, el recital es farà, si bé en el marc de la situació excepcional en què vivim.

Al cartell adjunt hi podreu veure les veus que intervindran en l'acte, que s'amenitzarà amb la música de la Maria Cucurella. Tothom hi serà benvingut!

Un nou projecte concebut per una de les persones que participen al Taller d'Escriptura Creativa d'Avinyó ha començat a fer camí. Es tracta de Confitats - confiats, un recull col·lectiu i eclèctic nascut de diverses habilitats creatives. La idea és que, d'aquesta iniciativa, n'emergeixi una altra de més ambiciosa: l'edició digital d'un magazín que començaria a circular en els propers dies. De moment, podeu fer un tast del recull Confitats - confinats.

En un viatge a Londres, a part de visitar diversos museus, parcs, mercats, edificis emblemàtics i la ciutat en si, no hi podia faltar, almenys en el meu cas, una petita excursió a dues adreces emblemàtiques: el 221b de Baker Street i Florin Court, l'edifici de façana ondulada que pren el nom de Whitehaven Mansions a la sèrie Poirot, on el protagonista (interpretat per David Suchet) té la seva residència oficial.

De retruc, tampoc no hi podia faltar una visita al museu de Sherlock Holmes, al memorial d'Agatha Christie i al St. Martin's Theatre, on s'hi pot veure The mousetrap (La ratera), representada de forma ininterrompuda des de fa seixanta-vuit anys. Londres segueix essent una meca del gènere detectivesc!


El jurat del III Premi Badiu de les Lletres, convocat per l'Associació Badalona Poètica, m'ha guardonat dos treballs amb sengles primers premis en poesia i narrativa. És la segona vegada que, en la mateixa convocatòria d'un certamen literari, rebo dos primers premis. El 2007, també a Badalona, l'Òmnium Cultural de la localitat em van guardonar el poema Pròxim Orient i el relat El vestit jaqueta de Julieta Valls.

Els treballs que m'han premiat aquest passat 13 de desembre, festa de Santa Llúcia, han estat Somnis, la meva primera sextina, de temàtica metaliterària, i Pols oposats, la història d'una vella rivalitat que, tanmateix, genera interdependència i familiaritat entre els dos contendents. Podeu llegir ambdós textos a l'apartat Obres.

Moltes gràcies a totes les persones que fan possible fites literàries com les que convoca Badalona Poètica, i per molts anys en puguem gaudir!

El passat 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, es va celebrar l'acte de lliurament dels Premis Literaris en Llengua Catalana que convoca anualment l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. Uns quants anys després de rebre'n el primer premi per Tres postals, enguany un altre treball meu ha estat guardonat amb el segon premi.

Es tracta d'Entorns i camins, un recull de quatre sonets de caire introspectiu i reflexiu. Els versos, que no sempre se cenyeixen al rigor estructural o formal d'aquest tipus de poemes, reflecteixen imatges o impressions que fluctuen entre la vida urbana i el paisatge rural.

De nou, reitero la meva sincera gratitud a l'entitat convocant del certamen per mantenir-lo viu i a bon ritme, ja que enguany s'ha assolit la vint-i-dosena edició d'aquesta fita literària. Així mateix, també expresso a l'Associació la meva més sentida enhorabona pel lluïment de l'acte i pel recull de les obres premiades, un bonic record de l'acte. Per molts anys!

Ha culminat el cicle de presentacions del llibre Són pocs, som molts, una obra col·lectiva a la qual hi he col·laborat amb el poema Llum. L'antologia combina l'art pictòric amb la literatura, i segueix la línia dels reculls publicats en anys anteriors per la mateixa Associació de Relataires en Català.

El cost del llibre (12 euros per a tothom, autors inclosos) s'ha destinat íntegrament a la Marató d'enguany, sobre les malalties minoritàries. Doncs bé, pràcticament s'han exhaurit l'edició i, per aquest concepte, s'han pogut ingressar 6.000 euros a la Marató. Una remesa de llibres s'ha ofert als presos i exhiliats polítics.

El passat 25 d'octubre, en el decurs de la IV Nit de la Cultura de Sant Carles de la Ràpita, es van lliurar els premis Agustí Vizcarro La Pin d'escultura i Sebastià Juan Arbó de narrativa. El segon em fou adjudicat gràcies a la novel·la Acta Martyrum, una trama en què s'enllacen dues històries esdevingudes en èpoques diferents. Tal com vaig fer en l'acte de lliurament del premi, transmeto el meu agraïment a totes les persones i entitats que fan possible la convocatòria anual d'aquest certamen, que ja compta amb més de trenta edicions.

En aquest web hi trobareu un pàgina destinada a proporcionar informació sobre la novel·la premiada. Aquesta pàgina, que conté una síntesi de la trama i alguns breus extractes, s'anirà actualitzant a mesura que es concretin dates i esdeveniments (publicació, presentacions, etc.).


Aquest passat dissabte 26 d'octubre va tenir lloc a Premià de Dalt la tercera edició del Maridatge l'Art del Vi, promogut per la Denominació d'Origen Alella. L'acte va comptar amb la col·laboració de l'Associació de Relataires en Català (ARC), i es va oferir als assistents un espectacle de dansa i poesia en què hi va participar, entre d'altres, la Núria Feliu. També es van lliurar exemplars d'una antologia poètica sobre el vi. Aquest recull ha estat confeccionat amb obres de dinou poetesses i poetes, i jo hi he contribuït amb cinc poesies diverses que podeu llegir en aquest mateix web, uns poemes que acaben amb aquests quatre versos:

[...] A la copa hi brillarà l’ardiment
d’un esforç amarat d’artesania.
És el gust de gaudir cercant el tast
còmplice i amic del millor somriure.


Ja està disponible la segona edició de Laberints, l'últim llibre que vaig publicar en paper. Aquesta edició, motivada pel fet que s'han esgotat els exemplars de la primera edició, ha estat editada amb el segell de l'Associació de Relataires en Català (ARC), i forma part de la Col·lecció Elisenda Sala. El format i la portada de la primera edició s'han substituït per un nou disseny.

Podeu adquirir el llibre, tant en paper com en format digital (PDF), al web de Bubok, al de Printcolor i a la Casa del Llibre. Moltes gràcies per haver fer possible que hagi estat necessària una segona edició!