Carta de presentació

InstagramFacebook

Vaig néixer a Berga el 25 de gener del 1982. Visc entre Lluçà i el barri barceloní de Sant Andreu. Vaig cursar els estudis primaris i secundaris a Prats de Lluçanès.

Sóc llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya. Des del 2019 condueixo un taller d'escriptura creativa a la Biblioteca d'Avinyó.

He obtingut alguns reconeixements en certàmens literaris. Entre d'altres, he rebut els premis següents:

  • Poble de Barxeta (2020), convocat per l'Ajuntament de Barxeta, per la novel·la El llegat.

  • Sebastià Juan Arbó (2019), convocat per l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, per la novel·la Acta martyrum.

  • Joan Marquès Arbona (2011), convocat per l'Ajuntament de Sóller, per la novel·la El llac de les ànimes.

  • Joan Duch de Juneda per a escriptors joves (2011), convocat per l'Ajuntament de Juneda, pel recull Asimetria.

  • JoEscric.com de novel·la (2007), convocat per la Fundación Cabana (Palma de Mallorca), per l'obra Mort al paradís.

  • Vila de l'Ametlla de Mar de narrativa (2007), convocat per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, per la novel·la Des de la mort amb amor.

  • Carme Guasch de poesia (2006), convocat per l'Editorial Omicron, pel poemari Foc entre dos blaus.

A banda dels llibres anteriors, he publicat el poemari Del Lluçanès, del pas del temps i personals (Ed. Solsona Comunicacions; Solsona, 2003) i el recull de relats breus Laberints (Ed. La Busca, Barcelona, 2015, i reeditat el 2019 a la Col·lecció Literària Elisenda Sala de l'Associació de Relataires en Català [ARC]). Trobareu alguns fragments d'aquestes obres en aquest web. També he col·laborat en antologies, moltes d'elles promogudes per l'ARC. Així mateix, vaig confeccionar la part troncal del llibre sobre els 25 anys del Grup d’Actors del Lluçanès (Ed. Cal Siller, 2015) i el text del conte infantil Festa Gegant al Lluçanès, promogut per l’AMPA de l’Escola Bressol La Pitota de Prats de Lluçanès (Ed. Cal Siller, 2016).

He tingut l'ocasió de prologar i presentar diversos llibres, entre els quals d'autores i autors com ara Laura González Ortensi, Sílvia Romero, Joan Adell, Marc Freixas i Francesc Xavier Simarro. El 2009 vaig ser el pregoner de la Festa Major de Prats de Lluçanès, i el 2021 vaig actuar com a President i Mantenidor dels quaranta-quatrens Jocs Florals de la Tardor.

Entre d'altres, sóc membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), de l'Associació de Relataires en Català (ARC), de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), d'Òmnium Cultural, de Plataforma per la Llengua i de l'Associació Coordinadora d'Activitats per a la gent gran (ACA). També he col·laborat com a Voluntari per la Llengua (VxL).

Recitant en l'Àgora Poètica de Cadaqués del 10 d'agost del 2019

Recitant en el Maridatge l'Art del Vi, a Premià de Dalt, el 26 d'octubre de 2019