Xarxa

Aquest apartat conté enllaços a blogs o webs personals d'autores i autors a qui conec i admiro. Apareixen ordenats alfabèticament. Clicant als requadres següents, podreu conèixer la seva activitat literària i llegir algunes de les seves obres. Per descomptat, aquesta pàgina no deixarà de créixer!Última actualització: 23/10/2022

Joan Adell Álvarez, llicenciat en Farmàcia i Medicina, s'ha donat a conèixer amb obres guardonades en molts premis literaris. A banda del seu blog, té un espai propi al web de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, entre d'altres.

Vicenç Aguado i Cudolà és catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat de Barcelona. Ha publicat diverses obres sobre dret administratiu. En l'àmbit de la ficció literària, és autor de contes infantils i de la novel·la L'escultor de Déu, una obra de rigor històric sobre un esclau grec que, cercant la llibertat, va esdevenir un dels grans escultors del gòtic català.

Toni Arencón ha obtingut diversos guardons i ha publicat una gran quantitat d'obres, tant digitalment com en paper. Alguns d'aquests textos es poden llegir al seu blog. Ha mantingut la revista digital Lo Càntich, i és un dels principals referents de l'Associació de Relataires en Català.

La creativitat literària de la poetessa, pintora i fotògrafa Montse Assens ha quedat reflectida en la seva trajectòria personal, amb una gran quantitat de premis i obres publicades. La seva biografia es completa amb una intensa activitat social i cultural.

La periodista i escriptora Magda Bertran, que ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació, recull en aquest web diversos treballs que ha publicat al llarg de la seva llarga i variada trajectòria professional. A banda d'articles de premsa, de reportatges, de notícies i de guions, també és autora i coautora d'uns quants llibres.

La prolífica poetessa Carme Cabús ofereix, per mitjà del web titulat Miralls d'aigua (una magnífica metàfora que transmet puresa i esperit d'autoconsciència), nombrosos versos que irradien passions, anhels, sentiments i vitalitat. Son poemes que vibren i omplen el cor, uns versos desbordants que l'autora completa amb unes imatges de precioses obres artístiques.

La poetessa i escriptora Glòria Calafell ha publicat diversos poemaris i articles. Va exercir la docència durant molts anys. Publica alguns poemes a la seva pàgina de Facebook, i també té diversos poemes i relats publicats, amb pseudònim Lavínia, a http://relatsencatala.cat/.

Israel Clarà, llicenciat en filosofia i guardonat en nombrosos certamens, ha publicat desenes de llibres, la majoria dels quals poemaris, però també obres de narrativa, en particular novel·les. Escriu en català, castellà i italià. Habitualment publica obres literàries al seu mur de Facebook, bellament il·lustrades.

Júlia Costa i Coderch és mestra i escriptora. Ha estat guardonada amb diversos premis i ha publicat més de deu llibres entre novel·les i poemaris. Manté diversos webs, el més popular dels quals és La panxa del bou.

En paraules de la pròpia Carmen Dobaño, «a los que os asoméis a esta ventana, únicamente quiero deciros que me lo he pasado bien escribiendo y haciendo que mi imaginación se fuera por caminos más libres. Los relatos son todos vuestros y espero que los disfrutéis. Salut i República». Forma part del grup Les lletraferides, autores d'un recull de relats il·lustrats.

Ramon Erra, d'orígens lluçanesos, ha publicat nombroses obres de narrativa i manté el bloc El cap de l'Erra. Així mateix, té un espai propi a LletrA, la plataforma sobre literatura catalana a internet de la Universitat Oberta de Catalunya

Maria Teresa Galan diu de si mateixa: «Soc massa foc / Soc massa aigua / Soc massa llum / i també foscúria / Soc massa amor i patiment / Soc solitud plena de tu». Les seves històries petites amaguen una gran profunditat.

Montserrat Gallart i Sanfeliu és poeta, escriptora, traductora i dinamitzadora cultural. El 2009 es va doctorar a la Universitat de Barcelona amb la tesi Marguerite Yourcenar, traductora de Konstantinos Kavafis. Ha publicat diverses traduccions i obres pròpies. És promotora de les Àgores Poètiques a Cadaqués.

Rubén García és un autor polivalent. Ha publicat novel·les i reculls poètics. També ha participat en projectes cinematogràfics, ha elaborat guions i és autor de manuals d’escriptura creativa. Ha obtingut nombrosos guardons literaris.

Alicia Gili és una activista especialment compromesa amb la cultura i amb els drets humans. És escriptora, medievalista, africanista, editora, dinamitzadora cultural i artista.

Shaudin Melgar-Foraster és una escriptora catalana resident al Canadà, on va obtenir una llicenciatura, un màster i un doctorat a la Universitat de Toronto. La seva especialitat és la literatura hispànica i crítica, així com la teoria literària. És professora de català i compagina la seva carrera docent amb la literatura. Ha escrit diverses novel·les i contes infantils.

El dramaturg Josep Maria Miró, llicenciat en periodisme i doctorat en Literatura Catalana, és autor de nombroses obres de teatre. També és director teatral i exerceix la docència. Algunes de les seves obres han estat traduïdes a diversos idiomes. Està vinculat al Lluçanès.

Sinera Nàiade és el pseudònim de Cristina Álvarez Roig. Arquitecta i poeta, o arquitecta poeta, com ella s'ha definit en alguna ocasió, els seus versos són d'un alt rigor intel·lectual i formal. Ha rebut diversos premis i ha publicat alguns poemaris, com Oasi privat i Cosmogonia terrenal. Periòdicament publica poemes seus al seu mur de Facebook.

Marta Pérez Sierra és filòloga, mestra, dinamitzadora cultural i una prolífica escriptora. Ha publicat llibres de temàtica molt diversa: poemaris, reculls de microrrelat i contes, obres biogràfiques i de divulgació sobre qüestions diverses d'interès social, etc.

Sílvia Romero ha estat la meva mentora literària, i a ella li dec una bona part del meu aprenentatge vital. Aquest web conté referències biogràfiques, una relació dels premis que ha rebut (molts d'ells de gran transcendència) i la llista de la seva obra publicada.

Glòria Sabaté és Doctora en Filologia Romànica i llicenciada en Filologia Catalana. Ha realitzat estudis en literatura i cultura àrabs. Pel que fa a la seva activitat literària, ha guanyat algun certamen i es autora de La filla de Lilith, una novel·la històrica trepidant ambientada a la Barcelona medieval.

L'economista, escriptora i dinamitzadora literària Teresa Saborit manté una intensa activitat a la xarxa. A banda de la seva pàgina web, manté el blog «La Llibreta Vermella» (premi al millor blog de creació literària Vila de Lloret 2016) i és fundadora de http://vullescriure.cat/

Núria Sagués i Martínez ha plasmat les seves vivències en l'obra La xarranca. També és autora del poemari La infinitud dels eclipsis, i té en ment altres projectes poètics i literaris. Un dels seus blogs més actius, Pa amb oli i xocolata, està relacionat amb la creativitat gastronòmica.

El periodista i escriptor Andreu Sotorra és una referència exemplar per la seva intensa activitat literària i cultural. Ha publicat una gran quantitat de llibres i articles de crítica, impulsa projectes de difusió literària i manté nombrosos webs de gran interès documental, com ara les revistes digitals Bit de cultura o Vinyeta literària.

L'escriptora Olga Xirinacs ha obtingut els principals guardons de les lletres catalanes, i existeix una campanya que promou la seva candidatura al Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Algunes de les seves obres es poden llegir al seu blog.