Sinonímia i multilingüisme

Aquest diccionari vinculat al DIEC és el resultat de l'obra gestada per l'escriptor, lingüista i traductor català Albert Jané i Riera. Permet consultar paraules que comencin, continguin o acabin en determinats mots o segments de mot. L'aplicació proporciona una extensa llista de sinònims, la qual cosa permet escollir la paraula que millor s'adigui al significat o context del mot en qüestió. Clicant a cadascuna de les paraules resultants es pot accedir a nous sinònims.

Aquest diccionari del Grup Enciclopèdia Catalana ofereix la informació pròpia d'un diccionari generalista. Així mateix, ofereix tres modalitats específiques de diccionari: escolar, medicina i traductor multilingüe (català, castellà, anglès, francès i alemany).

A banda del diccionari terminològic convencional, aquest web de l'editorial VOX ofereix un diccionari de sinònims i antònims així com diversos diccionaris de traducció (concretament, del català a l’anglès, al castellà i al francès, i viceversa).

Aquest servei que ofereix El Punt Avui es nodreix de diverses fonts o bases de dades, com ara el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la Viquipèdia, l'OpenThesaurus-ca (de Softcatalà) i el traductor automàtic Apertium. Per a cada mot o concepte, el servei en qüesitó proporciona la descripció del Diccionari de l'IEC, l'article corresponent de la Viquièdia, els sinònims disponibles i la traducció al castellà, a l'anglès, al francès, a l'italià, al portuguès, a l'aranès, a l'occità i a l'esperanto. 

El portal Softcatalà (vegeu l'apartat «Recursos i serveis múltiples») ofereix un diccionari multilingüe (que proporciona definicions i traduccions a l'anglès, a l'alemany, al francès, a l'italià i al castellà) i també un de sinònims

Aquest diccionari de Maria Teresa Espinal (UAB) es va publicar amb la col·laboració de diverses administracions. Les persones usuàries poden cercar per concepte («victòria», «dolor», «edat», etc.) o per frase feta (mitjançant un mot clau, per exemple). L'aplicació proporciona definicions i exemples de cada frase feta, així com expressions equivalents o de sentit similar.