Dubtes lingüístics

ésAdir és el portal língüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audovisuals (CCMA). Permet formular consultes lingüístiques en relació amb els dubtes més habituals que planteja l'ús de la llengua catalana, en el context dels mitjans de comunicació. A les respostes, s'hi detallen exemples recomanables (marcats en negreta) i opcions desaconsellables (en cursiva).

LanguageTool és una eina de revisió de texts de codi obert, és a dir: per a dissenyar i desenvolupar continguts de programació informàtica. En aquest web de la comunitat LanguageTool s'enumeren regles d'errors i pautes de correcció en diversos idiomes, entre els quals el català. També ofereix un servei en línia i gratuït de revisió ortogràfica, gramatical i d'estil, si bé encara no està actualitzat amb la nova gramàtica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

L'Optimot coordina l'acció de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i del Centre de Terminologia (TERMCAT), motiu pel qual permet formular consultes lingüístiques amb la informació elaborada i mantinguda per aquests dos ens. També permet accedir a un servei d'atenció personalitzada quan no es troba la resposta al dubte lingüístic.

El TERMCAT coordina l'activitat terminològica en llengua catalana i la normalització dels neologismes. Entre altres serveis, ofereix la possibilitat de plantejar consultes en línia (el Cercaterm) i d'assessorament terminològic. També inclou una llista de diccionaris en línia de termes agrupats en cinc grans sectors temàtics (ciències humanes, ciències de la vida i de la salut, ciències jurídiques i econòmiques, esports i indústria i tecnologia) i matèries.