Ús i pràctica de la llengua catalana

Tot i que està pensat específicament per a l'alumnat d'educació secundària obligatòria (ESO), aquest web és un espai d'aprenentatge del català obert a tota la ciutadania. S'estructura en diversos blocs temàtics  (ortografia, gramàtica, literatura, comunicació, llengua i societat, i català inicial) i ofereix informació teòrica i exercicis autoevaluables en línia.

Aquest web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya permet aprofundir en l'aprenentatge de la llengua catalana a diversos nivells. Entre altres recursos, ofereix exercicis interactius (sobre fonètica, ortografia, morfologia, sintaxi i lèxic, entre altres opcions), jocs diversos i un test dialectal.

Aquest portal de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ofereix diverses eines per a la correcció i traducció de textos amb vista a l’edició de les obres que publica aquesta institució.

Enxaneta.info és un portal que ofereix informació, exercicis autoevaluables i bibliografia sobre vocabulari, gramàtica i verbs en llengua catalana, entre altres prestacions.

Coordina diversos recursos lingüístics en català i en occità, així com de la Llengua de Signes Catalana. Ofereix diversos serveis, entre els quals l'Optimot, i enllaços a webs com el Parla.cat (cursos en línia de català), el del Voluntariat per la Llengua i a eines o aplicacions de traducció automàtica.

A l'apartat «llengua» d'aquest web del Ministeri de Cultura d'Andorra s'hi ofereixen recursos de diversos tipus, com per exemple correctors i traductors, toponímia i vocabulari bàsic dels grans magatzems. A l'apartat «utilitats», dintre de «recursos», hi consta un ampli ventall d'enllaços a nombrosos recursos en línia: diccionaris, majúscules i minúscules, tractaments protocolaris, models de documents, frases fetes, etc.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) organitza diversos cursos de català, presencials i virtuals, de tipus general, complementari o especialitzat.

La Plataforma per la Llengua és una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Un dels apartats de la seva pàgina web consisteix en un recull d'eines i recursos gratuïts a disposició de la ciutadania, com ara guies didàctiques, estudis i publicacions diverses, tríptics, adhesius, models de documents, etc. 

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre registrada el 1998, l'objectiu bàsic de la qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies.

Aquest portal ofereix nombrosos recursos i serveis, com ara de traducció, de correcció, de diccionaris (multilingües i de sinònims) o d'aplicacions diverses, així com també programari lliure en català. Softcatalà proveeix a Open Office el corrector basat en el diccionari general de la llengua catalana, el diccionari de sinònims (tesaurus) i el diccionari català de partició de mots, entre d'altres.