Parèmies, refranys i frases fetes

El Refranyer és un web que recull més de 45.000 dites i frases fetes agrupades en un ampli ventall temàtic basat en paraules clau. Aquesta recopilació és obra de José Gargallo Gregori.

Enxaneta.info és una pàgina web sobre qüestions lingüístiques que conté, entre d'altres, exercicis i un glossari de conceptes relacionats amb l'ús de la llengua. També ofereix un petit repertori de frases fetes ordenades alfabèticament.

La Fundació Espavila ofereix un repertori de frases cèlebres, en general relacionades amb el seu projecte corporatiu i assistencial, orientat al foment de valors vinculats amb la cultura, l'esforç i la motivació.

Aquest web sobre parèmies (proverbis, dites o frases fetes) és un vast projecte del filòleg, lingüista i bloguer català Víctor Pàmies i Riudor. El web conté enllaços a treballs i reculls paremiològics, entre d'altres. El promotor també és autor de paremiologia catalana comparada digital, que recull nombroses parèmies localitzables per temes amb la possibilitat d'incloure en la cerca variants, sinònims o equivalents idiomàtics. També és interessant el seu refranyer temàtic.

Els Refranys més usuals de la llengua catalana és un recull de dites i frases fetes a càrrec de Joan Fontana, José Enrique Gargallo, Víctor Pàmies i Xus Ugarte.

Aquest web permet refrescar mots de naturalesa diversa, dels quals n'ofereix la definició, l'etimologia i alguns exemples concrets, i també refranys o dites populars. 

Aquest diccionari de Maria Teresa Espinal (UAB) es va publicar amb la col·laboració de diverses administracions. Les persones usuàries poden cercar per concepte («victòria», «dolor», «edat», etc.) o per frase feta (mitjançant un mot clau, per exemple). L'aplicació proporciona definicions i exemples de cada frase feta, així com expressions equivalents o de sentit similar.