Biografia

Vaig néixer a Berga el 25 de gener del 1982. Des de sempre, la meva vida ha estat vinculada a Lluçà, si bé resideixo al barri barceloní de Sant Andreu des del 2007. Vaig cursar la primària a l'escola Presentació de la Mare de Déu (actual FEDAC) de Prats de Lluçanès, i la secundària a l'IES Castell del Quer de la mateixa població.

Em vaig llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona el 2005, i el 2006 vaig començar la meva trajectòria laboral a l'Ajuntament de Vic. Des de l'1 de març del 2007, sóc funcionari de carrera del cos superior d'administració general de la Generalitat de Catalunya. El 2018 vaig culminar un màster en Estudis Jurídics Avançats a la Universitat de Barcelona.

fotos 1 ok

He tingut ocasió d'oferir diverses ponències relacionades amb el meu àmbit de treball i d'estudi (dret administratiu, subvencions i estrangeria). Així mateix, he col·laborat amb la Junta Arbitral de Consum de Catalunya com a àrbitre extern.

Els meus primers passos en l'àmbit literari es remunten a l'estiu del 1993. Aleshores, i en un tros de cartolina, vaig escriure una temptativa de poema que deia així: «Les flors i l’harmonia, / símbol d’alegria, / els arbres i les plantes / símbol de grans lloances / i en total és la natura / qui hem de cuidar amb molta cura». Pel que fa a la narrativa, els primers relats els vaig redactar amb una màquina d'escriure manual el 1997.

Els reconeixements en certamens literaris van arribar, sobretot, a partir del 2004. Des d'aleshores, i entre d'altres, he rebut els premis següents:

  • Sebastià Juan Arbó (2019), convocat per l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, per la novel·la Acta martyrum, de la qual se'n poden llegir el capítol 1 en aquest web. Es pot adquirir a qualsevol llibreria o al web de l'Editorial Cossetània.
  • Joan Marquès Arbona (2011), convocat per l'Ajuntament de Sóller, per la novel·la El llac de les ànimes, de la qual se'n pot llegir el primer capítol en aquest web.
  • Joan Duch de Juneda per a escriptors joves (2011), convocat per l'Ajuntament de Juneda, pel recull Asimetria, del qual se'n troba alguna mostra en aquest web.
  • JoEscric.com de novel·la (2007), convocat per la Fundación Cabana (Palma de Mallorca), per l'obra Mort al paradís, íntegrament disponible en aquest web.
  • Vila de l'Ametlla de Mar de narrativa (2007), convocat per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, per la novel·la Des de la mort amb amor, íntegrament disponible en aquest web.
  • Carme Guasch de poesia (2006), convocat per l'Editorial Omicron, pel poemari Foc entre dos blaus. Una selecció dels poemes que integren aquest recull es troba en aquest web.
fotos 2

A banda dels llibres anteriors, he publicat el poemari Del Lluçanès, del pas del temps i personals (Ed. Solsona Comunicacions; Solsona, 2003) i el recull de relats breus Laberints (Ed. La Busca, Barcelona, 2015, i reeditat el 2019 a la Col·lecció Literària Elisenda Sala de l'Associació de Relataires en Català [ARC]). D'aquestes obres, en trobareu alguns fragments (poemes o relats) en aquest web. Alguns textos poètics o narratius meus han estat inclosos en obres col·lectives, moltes d'elles promogudes per l'ARC.

També vaig confeccionar la part troncal del llibre sobre els 25 anys del Grup d’Actors del Lluçanès (Editorial Cal Siller, 2015) i el text del conte infantil Festa Gegant al Lluçanès, promogut per l’AMPA de l’Escola Bressol La Pitota, de Prats de Lluçanès (Editorial Cal Siller, 2016).

També he col·laborat amb reculls o antologies d'autoria compartida. A banda de les edicions, he tingut l'ocasió de prologar i presentar diversos llibres, entre els quals d'autores i autors com ara Laura González Ortensi, Sílvia Romero, Joan Adell, Marc Freixas i Francesc Xavier Simarro. El 2009 vaig ésser pregoner de la Festa Major de Prats de Lluçanès.

Sóc membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), de l'Associació de Relataires en Català (ARC), de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC), d'Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua. També he col·laborat com a Voluntari per la Llengua (VxL) i condueixo un taller d'escriptura creativa a la Biblioteca d'Avinyó.

Recitant en l'Àgora Poètica de Cadaqués del 10 d'agost del 2019

Recitant en el Maridatge l'Art del Vi, a Premià de Dalt, el 26 d'octubre de 2019